BOOK NOW
 
EN | FR
ΔΙΑΜΟΝΗ   ΓΚΑΛΕΡΙ   ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ   ΣΠΑ & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΡΑΤΗΣΗ          

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί

16/10/2014


Υλικά (Για 4 μερίδες) :

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) - 600 γραμμάρια
Τομάτα -1 μέτρια
Ελαιόλαδο -100 μλ.
Ξύδι κρασιού -100 μλ.
Δενδρολίβανο - 20 φυλλαράκια
Ρίγανη - 1 γραμμάριο
Πιπέρι μαύρο - 1 γραμμαριο
Αλάτι - 5 γραμμάρια    


Παρασκευή:


Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το απλώνουμε. Προσθέτουμε τους χοχλιούς έναν-έναν με το άνοιγμα του κελύφους να ακουμπά στον πάτο. Μαγειρεύουμε για περίπου 15’ ανακατεύοντας αραιά μετά το πρώτο 5λεπτο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα ψιλοκομμένη και μαγειρεύουμε για 2´ ακόμη. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, την ρίγανη και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10’ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και συνοδεύουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.

Καλή επιτυχία!
 
πίσω